گوسفند Lacaune یک نژاد گوسفند فرانسوی است که در اصل از منطقه ای به همین اسم در فرانسه برای تولید شیر پرورش می یابد.
در اواخر دهه ۱۹۶۰، به طور متوسط تولید شیر در هر گوسفند ماده تنها در حدود ۷۰ لیتر در طول دوره شیردوشی دستی (و به استثنای دوره کودک شیر خوار بره) در سال بوده است. گفتنی است که در اواخر دهه ی ۱۹۹۰ تولید شیر تا ۲۸۰ لیتر در سال و تا ۴۰۰ % افزایش یافته است. گوسفند لاکن در حال حاضر یکي از پر بازده ترین نژادهای گوسفند شیری در جهان است.
گوسفند لاکن یکی از برترین گوسفندان دومنظوره شیری گوشتی است که در طی یک دوره تحقیقات برای اصلاح نژاد به مرحله پروش صنعتی رسیده است و قادر به برگرداندن هزینه و سرمایه‌گذاری اقتصادی می‌باشد. ​​​​این‌ نژادها در ۸ الی ۹ ماهگی به سن بلوغ و تولید مثل استاندارد می رسند و به طور متوسط ۷۰ درصد دوقلوزایی دارند ‌و طول دوره شیردهی از ۵ الی ۱۰ ماه در سال قابل مدیریت است. تولید شیر در این نوع گوسفند حدودا 300 کیلوگرم در ۱۵۰ روز می‌باشد و بره‌ها نیز به طور متوسط حدودا 300 گرم در روز افزایش وزن میگیرند.

نژاد لاکن

نژاد رومانوف

خاستگاه اصلي این نژاد روسیه است و نخستین بار در سال 1963 به منظور اهداف پژوهشي به فرانسه وارد شد. به دنبال پروژه ی اصلاح نژادی به وسیله متخصصان فرانسوی چند قلوزایی این نژاد بالاترین نرخ را در میان تمام نژادهای گوسفند دنیا از آن خود کرد. رومانف یک نژاد خالص بوده و از تلاقي نژادها بوجود نیامده است. این نژاد زودرس بوده و بره های آن در سن 4 ماهگی نیز خصوصیات بلوغ از خود نشان مي دهند. باروری بسیار خوب، فصل تولیدمثل بسیار طولاني، خصایص مادری منحصربه فرد (خواه در نژاد خالص و خواه در آمیخته های رومانوف)، توان بالای حمایتي مادر از بره های تازه متولد شده و نیروی جسمی بسیار بالای بره های تازه متولد شده از ویژگی های بسیار بارز نژاد رومانوف است.
نژاد رومانوف یکی از با ارزش ترین نژادهای گوسفند گوشتی در جهان محسوب می شود و با ارزش ترین و زیباترین خزها از بره هایی که در سن 4 تا 8 ماهگی ذبح شده اند به دست می آید. خز دارای رنگ خاکستری تیره با سایه های مایل به آبی است و نشان دهنده تولید اصلی نژاد است.  پشم گوسفند رومانوف 2-3 بار در سال بریده می شود که در نتیجه مقدار پشم تقریباً به دست آمده حدودا 2 کیلوگرم است.​​​​​​​

نژاد آصف

این نژاد در اسپانیا تثبیت شده و بوسیله پارامترهای ممتاز شیری، بازدهی شیری بالا، دوره شیرواری طولانی، سن بلوغ پایین، باروری مطلوب در سیستم های تولیدی متمرکز شناخته می شود که در این سیستم ها نژاد مذکور نقش کلیدی در تولید و بهره وری اقتصادی ایفا میکند.
میش های آصف با تولید شیر فراوان، میانگین دوره های شیرواری طولانی (210 روز یا بیشتر) و عادت پذیری آسان به دستگاه شیردوشی مکانیکی شناخته می شوند. تحت کنترل رسمی در یک دوره شیرواری 150 روزه، تولید میانگین استاندارد 350 لیتر (2/2 لیتر در روز) می باشد؛ ترکیب شیر به طور متوسط 6/2 درصد چربی، 5/3 درصد پروتئین و 16/8 درصد ماده خشک را شامل می شود و ارزش گوشت آنها بر اساس نرخ تولید در بره های شیرپروار سنجیده می شود.
این نژاد دنبه دار جهان و مقاوم ترین نژاد گوسفند به اقلیم گرم و خشک خاورمیانه است. سازمان ملل متحد به کشورهای واقع در این منطقه تاکید می کند تا از ذخایر ژنتیکی این نژاد حراست نموده و با توجه به روند فزاینده گرمایشی حاضر، پرورش چنین دام های مقاومی را در دستور کار قرار دهند.​​​​​​​

نژاد ایست فریزین نژاد گوشتی- شیری است که منشا آن ناحیه فریزلند در امتداد سواحل شمالی آلمان و هلند و مرز هلند و بلژیک است. گوسفندی سفید با دمی نازک و فاقد پشم شبیه دم موش می باشد. بزرگترین و مهمترین گوسفند شیری آلمان است. در بین نژادهای شیری بیشترین مقدار تولید را دارد تولید شیر این نژاد بین 300 تا 600 کیلو گرم و طول دوره شیر دهی بین 210 تا 300 روز است.
​​​​​​​علاوه بر تولید شیر باروری این نژاد نیز زیاد است. تعداد بره به ازای هر زایش 2/8 راس می باشد. وزن میشها 75 تا 95 کیلو گرم و وزن قوچها 100 تا 125 کیلو گرم است. گوسفند فریزین دارای پشمی سفید رنگ با طول الیاف 120 تا 160 میلی متر و قطر الیاف 35 تا 37 میکرون  و میزان پشم بین 4 تا 5 کیلو گرم است. استفاده از قوچ های این نژاد باعث تولید بره هایی دو رگه با دوقلو زایی بالا و افزایش شیر دهی و طول دوره شیر واری می شود .

نژاد ایست فریزین