​نژاد سیمینتال

نژاد گوساله سمینتال که بخاطر ویژگی‌های فیزیکی و خصوصیات خود، یکی از معروف‌ترین و مورد توجه‌ترین نژادهای دامی در جهان است. این گاوها دارای بدنی بزرگ و قوی هستند و رنگ بدن آنها معمولاً قهوه‌ای تا قهوه‌ای تیره با لکه‌های سفید است.
 
گاوهای سمینتال به خاطر توانایی‌های بالای تولید شیر و گوشت شناخته می‌شوند. شیر تولیدی این نژاد دارای کیفیت بسیار بالا و پرچرب بوده که برای صنعت لبنیات بسیار مناسب است. همچنین، گوشت تولیدی از گاوهای سمینتال بسیار مرغوب و تقاضای گوشت آن در بازار بالاست.
 
یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این نژاد، گوساله‌های زیبا و سبک آن است. این نژاد به عنوان گله‌های گوشتی و گله‌های شیری پرورش داده می‌شود و باعث افزایش بهره‌وری در دامداری می‌شود. گاو سمینتال به عنوان یکی از نژادهای دامی با بازدهی بالا و سازگاری با محیط‌های مختلف شناخته می‌شود و به عنوان یک گزینه عالی برای دامداران در سراسر جهان است.​​​​​​​

نژاد هولشتاین

در حال حاضر، نژاد هولشتاین معروف ترین نژاد شیر در جهان است.
در زمان بلوغ 600 کیلوگرم وزن دارد و سالانه 6500 تا 7000 کیلوگرم شیر با غلظت چربی 3.7 درصد تولید می کند. گاوهای هلشتاین که با گاوهای خال سیاه جفت گیری می کنند، 200 لیتر شیر بیشتر می دهند.
حیوانات این نژاد به دلیل کیفیت گوشت و پتانسیل بالای شیر (سالانه 55006000 کیلوگرم شیر با درصد چربی کم ) محبوبیت پیدا کرده اند.
تنه آنها بلند و حجیم، سینه های عمیق و پشتی پهن است. وزن گوساله ها در بدو تولد 35 کیلوگرم است.

نژادآنگوس

در اوایل قرن نوزدهم از گاوهای سیاه شمال شرقی اسکاتلند پرورش یافت. تاریخچه اولیه نژاد آنگوس، تاریخچه پرورش دهندگان آن، از سه نفر برجسته آغاز شده است.
گاوهای آنگوس به طور طبیعی می توانند به رنگ سیاه یا قرمز باشند اگرچه رنگ سیاه غالب است، اما گاهی اوقات رنگ سفید ممکن است روی پستان ظاهر شود.
آنها در برابر آب و هوای سخت مقاوم هستند، سازگار، خوش اخلاق، خیلی زود بالغ می شوند و دارای گوشت مرغوب هستند. آنگوس به عنوان نژادی برای پرورش گوشت مشهور است.
برای بهبود کیفیت لاشه و توانایی شیردوشی از آنها به طور گسترده در ترکیب استفاده می شود، ماده های آنگوس به راحتی زایمان می کنند و توانایی پرورش گوساله خوبی دارند.
آنگوس سازگار با تمام شرایط آب و هوایی است و تحت حداقل شرایط با حداقل نگهداری رشد می کند.
این نژاد از شهرت بسیار خوبی برخوردار است، بسیاری از سرآشپزها و علاقه مندان به گوشت گاو، گاوهای آنگوس را نسبت به نژادهای دیگر برتر می دانند که این می تواند مزیت مزرعه ای برای گاوداری های دارای نژاد انگوس باشد.​​​​​​​

نژاد لیموزین

منشاء نژاد لیموزین به مرکز و جنوب غربی فرانسه بر می گردد که در منطقه ای پر باران با خاک حاصلخیز پرورش یافته است و قدمت بالایی دارد. اولین بار در سال 1971 نزدیک به 179 راس تلیسه و گاوهای نر لیموزین به کشور انگلستان صادر شد و بعد از 15 سال به دلیل استحکام، قدرت، سلامت و سازگاری بالایی این نژاد توانسته است حتی از نژاد گاو هرفورد جلو بزند و جزو بهترین نژاد گاوهای گوشتی انگلستان لقب بگیرد.
به دلیل اینکه در منطقه مرکز و جنوب غربی فرانسه  با کمبود منابع طبیعی مواجه بود این منطقه ایزوله شد و همین باعث شد که هیچ ژن خارجی وارد این منطقه نشود و باعث خلوص نژاد لیموزین شود. درصد بالای لاشه گوشت این نژاد که به 80 درصد می رسد و نسبت گوشت به استخوان آن عالی است.
تردی گوشت، درصد کم اسید چرب و همچنین وزن لاشه بالای دارم که به طور متوسط 60 درصد می رسد باعث شده است که در بین دیگر نژاد ها جزو کارآمدترین و سریعترین در تبدیل خوراک به گوشت باشد.
این نژاد دارای جثه ای بزرگ  و استخوان بندی قوی، سر و گردن کوچک و کوتاه با پیشانی و پوزه عریض به رنگ طلایی-قرمز که در قسمت زیرشکم رنگ روشن تری دارد.​​​​​​​

نژاد شاروله

نژاد شاروله یکی از قدیمی ترین نژادهای گاوهای گوشتی فرانسوی است که در اواسط قرن ۱۸ به وجود آمد. این نژاد در منطقه شاروله در مرکز فرانسه توسعه یافته است. مقبولیت بالای این نژاد باعث شد که، این نژاد به عنوان یکی از مهم‌ترین نژادهای فرانسه شناخته شود . البته راندمان پایین گونه شیری مانع از افزایش مقبولیت این نژاد شد ، اما این نژاد به عنوان یکی از بهترین گونه گوشتی شناخته می‌شود.
از خصوصیات ظاهری این نژاد می‌توان به رنگ خالص سفید تا طلایی اشاره کرد . همچنین طرح شاخ‌های این نژاد هم بسیار منحصر به فرد می‌باشد. نرها در ۴ سالگی بیش از ۱۲۰۰ کیلوگرم وزن دارند وسرعت رشد آنها زیاد است.وزن ماده ها بعد از بلوغ به ۶۱۰ کیلوگرم میرسد. وزن گوساله هنگام تولد ۵/۳۸-۳۶ کیلوگرم است و بازده لاشه در این نژاد در حدود ۷۰ تا ۷۳% می باشد.
به سبب نازک و باریک بودن گوساله، زایمان براحتی انجام میگیرد واحتمال سختزائی ۲% است.
از دیگر مشخصات بارز این نژاد می توان به بهره وری بالای اقتصادی در گله، کیفیت مناسب لاشه، دست وپا بسیار قوی، تولید گوشت سودمند با استفاده از نژاد خالص وآمیخته گری و ترکیب خوب بدن نیز اشاره کرد.​​​​​​​

نژاد مونت بیلیارد

گاو نژاد مونت بلیارد یکی از گاوهای نژاد فرانسوی شناخته می شود اما در اصل خاستگاه آن را از کشور سوئیس می دانند. نژاد مونت بلیارد نژادی شیری است که بیشتر جهت تولید شیر و فرآورده های لبنی پرورش داده می شود.
هر چند این نژاد یک نژاد شیری است اما برای پرواربندی و تولید گوشت نیز بسیار سود آور است. به همین دلیل گاو نژاد مونت بلیارد را نژادی شیری-گوشتی می دانند. این نژاد در فرانسه جمعیت زیادی دارد به طوری که دومین نژاد پرجمعیت گاوهای شیری در فرانسه می باشد. شیر و گوشت بدست آمده از این نژاد از کیفیت و کمیت بسیار بالایی برخوردار است.
میزان باروری در نژاد مونت بلیارد از سایر نژادهای شیری بیشتر است. طبق یک تحقیقات انجام شده درصد  باروری در نژاد مونت بلیارد ۶۱ درصد است در حالی که این درصد برای نژاد های هلشتاین و نورماند و هلشتانی ایرلندی به ترتیب ۵۱، ۴۳، ۳۲ درصد می باشد.
گاوهای نژاد مونت بلیارد طول عمر تولیدی بالایی نسبت به دیگر نژادهای گاو شیری نیز دارند. بیش از ۳۰ درصد گاوهای مونت بلیارد اغلب ۵ بار آبستن می شوند در حالی که این آمار برای دیگر نژادهای شیری ۲۲ درصد است. همچنین گاوهای مونت بلیارد بیش از ۸ برابر دیگر نژادهای شیری شانس رسیدن به حاملگی های هشتم به بعد را دارند. به طور کلی گاوهای نژاد مونت بلیارد ۵% الی ۱۰ %‌ شانس باروری بیشتر نسبت به دیگر نژاد ها را دارد. تولید گوشت نژاد مونت بلیارد و هلشتاین به طور میانگین به ترتیب ۳۵۲ و ۳۲۰ کیلوگرم می باشد. می توان گاوهای حذفی نژاد مونت بلیارد را در مدت زمان کوتاهی پس از شیرگیری، به فروش رسانید.​​​​​​​